Receptek

V60 Filter
Kávé mennyisége: 30 gramm
Őrlési méret: Tengeri sóhoz hasonló
Víz: 1000 gramm (600 gramm főzés, 400 gramm előmelegítés)
Hőmérséklet: 93° - 96°
Lépések:
- Forralj fel 1000 g vizet, 400 g a szűrő előmelegítésére
- Daráld a kávét tengeri só méretűre
- Helyezz szűrőt a tartóba, önts rá 400 g vizet az előmelegítéshez
- Tedd a kávét a szűrőbe, egyenletesen eloszlatva
- Blooming: önts 60 g vizet a kávéra, várj 30 másodpercet
- Önts 3-szor 180 g vizet körkörösen a V60ba
- Öntsd ki, élvezd a friss kávéd
Ajánlott eszközök:
A V60 rituálé:
Csupán te és néhány egyszerű eszköz. Mint egy meditáció, mellőzi a gépeket és a felesleges kütyüket. A végeredmény egy gazdag, komplex ízű filter kávé, amely a french presshez hasonlít, de annál finomabb.
Tipp: Érdemes figyelni a víz áramlására és a kávé frissességére – ezek mind befolyásolják az ízeket.

Moka Pot
Kávé mennyisége: 12-14 gramm
Őrlési méret: Finom szemcsés
Lépések:
- Töltsd meg a Moka Pot alsó részét forró vízzel, a biztonsági szelepen lévő szintig.
- Töltsd meg a Moka Pot középső részét finomra őrölt kávéval, egyenletesen elosztva, de ne nyomkodj le csak kocogtasd.
- Csavard rá a Moka Pot tetejét, majd tedd a tűzre. Amikor elkezd jönni a kávé, azonnal csökkentsd le a lángot kicsire.
- Amint elkezd jönni a kávé, vedd le a tűz erejét, hogy egyenletesen jöjjön ki, ha kész egyből öntsd ki a kávét egy bögrébe.
Ajánlott eszközök:
- Bialetti Moka Pot
- Őrlő
- Szűrt vagy palackozott víz
A Moka Pot élmény:
Klasszikus tűzhelyes kávéfőző, amely gazdag, testes italt készít – valahol az eszpresszó és a filterkávé között. Bugyogása, illata része a hangulatnak, a végeredmény pedig tökéletes egy energikus napindításhoz.
Tipp: Ne nyomd le a kávét a szűrőben, és figyelj arra, hogy a hő ne legyen túl magas – így elkerülheted a túlfőzést és a keserű ízeket. A jó kávé itt is a részletekben rejlik.